Tatlı Cevizli Kek – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. Tatlı, lezzetli ve yapımı kolay, aromasını mutfağınıza yayacak cevizli kek tarifimi vereceğim. Tüm çocuklarınızın, misafirlerinizin, dostlarınızın ve yemek sofralarınızın önemli bir alışkanlığı haline geleceksiniz. O halde benimle mutfağına gelip bir şeyler hazırlayıp bana eşlik eder misin?? Tarifimize devam edelim👇

Nefis bir cevizli kek tarifi elde etmek için karıştırma kabımıza iki yumurtayı kıralım ve bir su bardağı şeker ekleyelim. Köpürene kadar çırpın.

Ardından 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ koyup tekrar karıştırın.

Sırasıyla bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve unumuzu ekleyelim. Hadi karıştıralım. Daha sonra çok fazla azaltmadan kuruyemişlerimizi harcımızda iri parçalara ayırıp tekrar karıştıralım. (Kekimizin kıvamı sıvı olmalı. O halde unumuzu azar azar ekleyelim.) Ben 3 su bardağı un kullandım.

Öncelikle kek kalıbımızı margarinle yağlayalım. Üzerine biraz un serptim. Yağladığımız kek kalıbına yaptığımız kek hamurunu dökelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında alttan ve üstten kontrollü bir şekilde pişirelim. Kürdan yöntemiyle pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Not: Kekiniz kek kalıbından çıkmakta zorlanıyorsa üzerini hafif nemli bir bezle kapatarak kekinizin kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Üzerine biraz pudra şekeri serptim.

Nefis fıstıklı pastamız servise hazır.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım. Herşey gönlünce olsun. yemek istiyorum 👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın