Merhaba, evde ekler yapmak istiyorsanız ve tereddüt ediyorsanız denemelisiniz.
Yapılış kısmı çok gibi görünse de basit, gelelim tarifimizin yapılışına.
Nefis Eclair Kek tarifine başlayalım ve hamurunu yapalım. Bir su bardağı su ve margarini bir tencereye alıp ısıtın. Kaynama aşamasına gelince unumuzu döküp tuzunu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Hemen kalınlaşır. İki dakika sonra altını kapatıp soğuması için kenara alıyoruz.
Isındıktan sonra en yorucu kısım başlıyor, yumurtalarımızı tek tek hamurun içine kırıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yapışkan hamurlardır.
Hamuru yapmak için siyah bir mutfak poşetine biraz sıvı yağ koyuyorum daha kolay olsun, ucunu kestikten sonra uzun parmaklı bir tepsiye sıkarak hamur haline getiriyorum. İstediğiniz herhangi bir şeyle şekillendirebilirsiniz.
Tüm hamurları hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Hamur pişerken kremayı yapmaya başlayalım. Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp altını çeviriyoruz.
Göz göz oluncaya kadar pişirin, vanilyayı ekleyin ve kapatın. Oda sıcaklığına gelince mikserle çırpıyoruz. Ekmeğimiz ve kremamız hazır. Her şey oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamuru küçük bir bıçakla bir tarafını yavaş yavaş keselim ve hazırladığımız krema ile istediğimiz miktarda dolduralım. Ben çok krema severim.
Eklerlerin hepsini doldurduktan sonra çikolatalı puding yaptım siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Puding pişip soğuyunca poşeti doldurup üzerini süsledim. (Muhallebinin üzerinde yazan süt miktarını yarım bardaktan biraz fazla vererek biraz kurumasını sağlayın)
Süsleme isteğe bağlıdır ben hindistan cevizi serptim ama evinizde ne varsa onunla süsleyin.
Nefis Ekler Pastası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]