Gelin pastası tarifi için önce üç yumurta ve bir su bardağı şekeri köpürene kadar çırpın.
Ardından 1,5 su bardağı unu eleyerek ve karıştırarak ekleyin.
Ardından 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Kek hamurunu kapalı bir kalıba ya da benim kredime dökün ve 170 derecelik fırına verin.
Muhallebi için 4 su bardağı süt, 1 su bardağından 1 parmak şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişastayı tencereye alalım.
Ocakta koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Keki ıslatmak için 1,5 su bardağı süte 3 yemek kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın.
Kek ılıkken, keki sütle ıslatın.
Pişen kekin üzerine muhallebiyi dökün.
Süslemek için hindistan cevizi ekleyin.
3-4 saat veya bir gece bekletip servis yapabilirsiniz. 🙂
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]