Tatlı Gelin Pastası Tarifi

Gelin pastası tarifi için önce üç yumurta ve bir su bardağı şekeri köpürene kadar çırpın.

Ardından 1,5 su bardağı unu eleyerek ve karıştırarak ekleyin.

Ardından 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.

Kek hamurunu kapalı bir kalıba ya da benim kredime dökün ve 170 derecelik fırına verin.

Muhallebi için 4 su bardağı süt, 1 su bardağından 1 parmak şeker, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişastayı tencereye alalım.

Ocakta koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Keki ıslatmak için 1,5 su bardağı süte 3 yemek kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın.

Kek ılıkken, keki sütle ıslatın.

Pişen kekin üzerine muhallebiyi dökün.

Süslemek için hindistan cevizi ekleyin.

3-4 saat veya bir gece bekletip servis yapabilirsiniz. 🙂

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın