Tatlı Ispanaklı Krep – Tatlılarım

Nefis ıspanaklı pankek tarifimiz için önce unlu malzemeleri derin bir kapta çırpalım ve unu ekleyelim. İyi bir hamur elde etmek için hamurumuzu iyice kurulayalım. Biraz daha yumuşak bir hamur elde etmeye çalışalım. Hamurumuzun kolay açılabilmesi için 10 dakika dinlenmeye özen gösterelim. Şimdilik, içeride hazırlanalım.

Ispanak yapraklarını güzelce serpin. Sonra ince doğranmış soğan ve domatesleri koyun. (Soğanı sevmeyenler dövüp biraz daha ekleyebilir).

Yarım su bardağı sıvı yağ ve beyaz peyniri (ben taze lor kullanıyorum, çok yakıştı) ekleyip baharatları ekleyelim. İyice karıştıralım.

Sıra hamurumuza geldi (10-12 beze yapacak, küçük beze yapacaksanız 15 olacak)

Bezeleri tepsinizin büyüklüğünde yapın. (biraz daha küçük bezeler iyidir)

O halde bezemizi oklava ile açalım, içine bolca ıspanak koyup “D” şeklinde katlayalım.

Tenceremize yağ eklemeden orta ateşte çevirerek pişirelim.

Pişirmeyi bitirdiğimizde, ısınmadan önünü ve arkasını tereyağı ile fırçalayalım. Yumuşak bir gözlemedir.

Nefis Ispanaklı Ekmek kullanıma hazırdır.

Yemek yemeyi seviyorum 💕😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın