Nefis Kayısı Reçeli Tarifi için önce kayısıları yıkayıp bıçakla ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz.
Üzerine şeker dökün ve bir gece bekletin. Elmalar yeterince meyve suyu bırakmadığı için yarım bardak su ekledim.
Ertesi gün önce kısık ateşe alın ve şeker eriyene kadar kaynatmaya başlayın. Kayısılar biraz kaynayıp yumuşayınca çıkarın ve başka bir tabağa alın.
Suyu koyulaşana kadar kaynatın.
Bu sırada badem kabuklarını kırıp sıcak suya koyun, bir süre bekleyin ve siyah kabukları üzerlerinden çıkarın.
Yine kayısıları şekerle birlikte tencereye alıp bademleri ekliyoruz.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika sonra altını kapatın.
Köpük kalırsa küçük bir bezle yıkayıp bir kavanoza dolduruyoruz.
Tatlı Kayısı Reçeli hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]