Tatlı Lahana Sarması – En Sevdiğim Yemekler

Bu lezzetli Lahana Sosu Tarifi için lahana yaprakları ayrılarak hazırlanır. Tuzlu, hafif sıcak suda sert pişerler.

Pirinç bol su ile 20 dakika yıkanır.Suda uzun süre bekletilip suyu süzülerek hazırlanır.

Soğan, sarımsak, soyulmuş domates ve maydanoz ince ince kıyılır.

Tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınarak domates, yağ, baharat ve limon ile karıştırılarak hazırlanır.

Lahana folyoya sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra ağır toprak kap ters çevrilir.

Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.

Bir tavada yağ kızdırılır, salça eritilir ve kuru nane ilavesi ile ocaktan alınan sos tabaklara eşit şekilde dökülür.

Daha sonra; Kapağı kapalı dinlenip servis edildi 😍😘

Nefis Lahana Rulosu hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın