Patatesli Pide tarifi için öncelikle bir karıştırma kabına üç su bardağı unu koyalım. Mayayı hemen ekleyin ve karıştırın. Üzerine ılık süt, ılık su ve sıvı yağı koyalım. Yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyip biraz yoğuralım. Unu azar azar eklemeye devam edelim. Biraz sağa yapışan yumuşak bir hamur yapalım. Dondurucu poşete koyalım, kabımızın kapağını kapatalım ve bir masa örtüsüne saralım, bir saat mayalanmaya bırakalım.
Bu sırada patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve haşlayalım Patatesleri patates ezeceği ile ezelim, soğanları serpelim ve tavada az sıvı yağ ile kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyip patatesleri ekleyip karıştıralım ve biraz soğumaya bırakalım.
Hamurdan portakallı bezeler yapalım, uzunlamasına yuvarlayalım, çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde, biraz unla bir iğne ile yuvarlayalım.
İçine çamuru koyup hamuru kenarlarından birleştirelim ve tepsinin alt kısmını yağlı kağıt serelim.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 200 dc fırında kontrollü olarak pişirelim.
Toplamda, kabarık kabarık patatesli 16 pide vardı.
Çok lezzetli oldu, yapabilenler için çok kolay. Şifa için en iyi dileklerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]