Çıtır çıtır pasta tadında kekler yapabilmek için öncelikle keklerin içini hazırlıyoruz.
2 adet soğanı küp küp doğrayıp tavada aldığımız yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kızartın.
Karabiber ve kapya biberi doğrayıp ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
Karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
Bir kaseye 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kuru nişasta, 2 yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı sirke ekleyin ve karıştırın.
Bir yaprak yufkayı tezgaha alıyoruz
Hazır çorbadan kaçıyoruz
İlk olarak hamurun farklı taraflarını ortada birleştiriyoruz, sosu yayıyoruz.
Ortadaki kenarları birleştirip orta şekli alıyoruz.
Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufkayı kombin olarak kesiyoruz.
4 kareye eşit bir yufka hamuru elde ediyoruz.
Hazırladığımız kıymayı yufkanın ortasına koyuyoruz.
Ortada karşılıklı kenarları birleştirip zarf gibi kapatıyoruz.
Kapattığımız kısmı aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Kalan yufka için de aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurta sarısı ile yıkayıp üzerine çörek otu serpin.
200 derecede altın sarısı olana kadar pişirin
Dökülen süt ve puf böreği hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]