Tatlı Sivas Katmeri – En Sevdiğim Yemekler

Nefis Sivas Katmeri tarifi için önce derin bir kapta ılık su, süt ve mayayı karıştırın.

İki yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı ekleyin. Kalan yağı daha sonra hamurun ortasına yaymak için kısık ateşte eritin.

Karışıma un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.

Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.

Hamuru 4 eşit parçaya bölüp yuvarladıktan sonra un serpilmiş tepsiye alıp üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalı bezelerden birini alıp yufka gibi un serperek tezgaha alın.

Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla dökün ve her yerini ovalayın.

Ardından alttan ortaya, yukarıdan ortaya ve yandan ortaya doğru katlayın ve bir tarafta yapın.

Katlarken, her katmanın üzerine tereyağı sürün.

İkinci bezeyi yufka şeklinde açıp yağlayın ve ilk hamuru katlamadan ortasına koyun, aynı şekilde katlara tereyağı sürerek katlayın ve bir kenara alın.

Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp katlayın.

İlk kare hamurumuzu alıp dikdörtgen şeklinde açın ve tezgahın üzerine un serpip tekrar sıvı yağı ekleyin.

Hamurun ortasına yakın olan kısmına tel peyniri koyun, karşılıklı kenarlarını kapatın ve elinizle bastırın.

Yumurta sarısı ve yoğurt ile karıştırdığımız karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın.

Katmer hamurunda bıçakla sık sık sığ kesimler yapın.

180 derecelik fırında fansız olarak altın sarısı olana kadar pişirin.

Tatlı Sivas Katmeri servise hazır.

Deneyebilenler için yemeyi seviyorum ☺️👌🏻

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın