Lezzet Soslu Pazı Böreği Tarifi, Lezzet Soslu Pazı Böreği Nasıl Yapılır?
Pazı yıkayın, küçük parçalar halinde kesin ve süzülmesine izin verin.
Küçük bir tencerede yemeklik soğanları doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kavurun.
Yumuşayınca baharatları ve tuzu ilave edip ocaktan alın. Sıcak doğranmış pazı üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Sos malzemelerini derin bir kapta çırpın.
Büyük bir fırın tepsisinin altını yağlayın. Bir yufkayı yayalım, biraz daha sos dökelim ve ikinci yufkayı açalım.
Yine bolca sos dökelim ve üçüncü yufkayı açalım ve tüm tepsiye çamur serpelim.
Daha sonra yufka ile kaplayın, biraz daha sos dökün, en son yufkayı açın ve kesin.
Kalan sosu üzerine dökelim ve 200 derecede fırını açalım ve fırının ısınmasını sağlayalım (bu noktada börek sosu iyice çekecektir).
Isınmış fırına yufkayı koyup üzeri altın rengi olana kadar pişirelim.
Lezzet Sosunda Saklı Pazı Böreği hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]