Şekerpare tuzunu ve tatlı tadını en etkili şekilde elde etmek için önce margarini sıcak bir tavaya koyuyoruz.
1 yumurtanın sarısını beyazından ayırıyoruz, yıkamak için sarısını ayırıyoruz ve beyazını karıştırma kabımıza alıyoruz.
Başka bir yumurta ekleyin. Kabartma tozu, vanilya, irmik ve şekeri ekleyip çırpın.
Unu azar azar döküp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Kulağın kıvamına gelince fındıkları alıp sarıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz, ayrılan yumurta sarısını yayıyoruz ve üzerine badem veya fındığı bastırıyoruz.
180°C fırında 30 dakika pişirin. Altın rengi olana kadar pişiriyoruz.
Şerbet için; Su ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alıp kaynayana kadar bekliyoruz. Kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Not: Şekeriniz fırından yeni çıkmışsa su sıcak olmalıdır. Suyunuzun altını yeni kapattıysanız, şekerli armutlarınız sıcak olmalıdır. Yani biri önce ısınacak, diğeri sıcak olacak.
Lezzetiyle çok kullanışlı bir Şekerpare tatlısı servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]