Tavuk Dürüm Tarifi Hakkında,
Tavukları tuzlu suda haşlayıp kurulayın.
Bunları pişirmek yerine bir döküm tencerede kaynatırsanız daha kolay takip edilir ve sıçramadan ocaktan alabilirsiniz.
Çabuk ve doğranmış soğan ve iri kıyılmış biber ve yağ.
Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığınız domates ve salçayı ilave edip bir süre kavurduktan sonra bulguru ve haşlanmış bezelyeyi ekleyin.
Bulgur ve malzemeler kavrulunca tuz, karabiber ve dilerseniz pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Pilavı ağız kenarlı geniş yuvarlak bir tabağa koyun ve aralarına tavuk budularını yerleştirin.
Bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine yoğurt ve salça karışımı sürün ve pişen tavuk için 4-4 su yapın. 5 su bardağı suyu (tavuğun yüzeyini ıslatmadan) dökün ve suyunu çekene kadar 200°C’de pişirin.
Fırından çıkınca üzerlerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika bekletin. pirinci pişirin.
Deneyenlere başarılar..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]