Tatlı Tuzlu Muffinler – Benim Tatlı İkramlarım

Misafirleriniz için veya Pazar sabahı için basit, kullanışlı ve lezzetli tuzlu kek tarifimiz için orta boy patates ve soğanlarımızın kabuklarını soyarak başlayalım (soğanı sevmiyorsanız küçük veya orta boy soğan kullanabilirsiniz. . soğansız).

Soğanlarımızı güzelce doğrayalım ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım. Bir kenara koyalım.

Ardından 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağı çırpıcı ile ekleyin.

Karışıma ezilmiş ve doğranmış patates ve soğanları ekleyin.

Üzerine peynir ekleyelim (Ben lor kullandım siz istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz)

Ardından kimyon, karabiber (dilerseniz kekik de ekleyebilirsiniz) ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin.

Not: Peyniriniz tuzlu ise tuzu azaltabilirsiniz ben tuzsuz peynir kullandığım için 1 tatlı kaşığı tuz kullandım.

Son iki su bardağı unu dikkatli bir şekilde ekleyip kabartma tozunu da ekleyip kaşıkla karıştıralım.

Kek hamurundan biraz daha ince olacak.

Bunun için bir karton muffin kalıbının mükemmel olacağını düşünüyorum. Uzun olduğu için iyi şişer ve yumuşaktır. Kek harcımızın yarısını muffin kaplarımıza yerleştirelim.

180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan 15 dakika sonra. Dinlenip servis yapabilirsiniz.

Not: Bu tarif için beton kek kalıbı kullanabilirsiniz, çok güzel oluyor. Fotoğrafa fotoğrafını ekleyeceğim, seçim sizin 💕

Nefis tuzlu pastamız hazır!

yemek ister misin 💕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın