Tatlı Zerdeçallı Tavuklu Pilav – En Sevdiğim Yemekler

Nefis Tavuklu Pilav Tarifi için önce tavuk eti iyice yıkanır, tuzlanmış karabiber ve 1/2 limon suyu eklenip karıştırılır ve odaya koyulur (Dün akşam hazırlayıp odaya bıraktım arkadaşlar. , Dilerseniz soğan serpip ekleyebilirsiniz, biz sevmediğimiz için eklemedim tavuk eti çok lezzetli oluyor).

Küçük bir tencereye su dökün ve kaynatın (3-4 litre su)

Pirinç iyice yıkanır, sıcak suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra sıcak suya 15 dakika pirinç ilave edilir, kaynatıldıktan sonra su süzülür ve suyunun çıkması için bir süre süzgeçte bekletilir.

Teflon tavaya yağın yarısı eklenir, tavuk eti hazırlanır, bir tarafı hafif kızartılır, diğer tarafı çevrilir ve ocağın altı kapatılır.

Pişen pirincin yarısı kızarmış tavuk etinin üzerine dökülür ve pilavın üzerine kaşıkla yağ gezdirilir. Kalan pirinç eklenir. Yine kaşıkla yağ dökülür. Son olarak 1 çay kaşığı sonunda pirincin üzerine zerdeçal dökülür, tencerenin kapağı mutfak havlusuna sarılır ve tencerenin ağzı sıkıca kapatılır.

35-40 dakika kısık ateşte sobanın üzerine yerleştirilir. Tavuk eti kahverengi olana kadar zaman zaman tava değiştirilir.

Hazır olduğunda tepsi, tencerenin ağzına yerleştirilir ve ters çevrilir. Lezzetli Zerdeçallı Tavuk Pilav servise hazır.

Afiyet olsun .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın