Tatlılarım – Tatlılarım

Merhaba, muhtemelen bu ürünlerden 2 veya 3 tane kullandım. Çünkü ben çok yaptım ve dondurucuya koydum. Okulda yemek yedirmek zordu sonradan çok işime yaradı 😊 Çünkü annemin eli 😍

El Yapımı Nefis Böreğime yumuşak ve güzel bir hamur elde etmek için un hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıp unu azar azar ekleyelim. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur bulacağız ki yuvarlamakla uğraşmayalım.

Yoğurduğumuz hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yapın. Bir bezeden kek yapacağım için bir parça bezeyi un serpip üzerini bir bezle örttüm ve hazır olana kadar dinlendirdim.

El Yapımı Böreğimi doldurmak için patates, kıyma, peynir ve ıspanak hazırladım. Ispanağı süzgeçli bir kaba koyarsanız çamurunuz çok olmaz.

Hamuru alıp içime doldurdum ve yuvarlamaya başladım. 1 su bardağı nişastayı 2-3 su bardağı un ile karıştırdım. Açmak için nişasta karışımı kullandım. Elimizden geldiğince ince ince dilimleyelim.

İçine kaşık yardımıyla sıvı yağı dökün. İnce hamur, yağ ve sirke en iyi kekleri elde etmemize yardımcı olacaktır.

Daha sonra iç çamurunu koyup yuvarlayıp yuvarlak bir şekil veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Fırında nefis el yapımı unlu mamüllerimiz sıcacık servise hazır ❤️

Yapabilenlere bol şans 🤚

Beni instagramdan takip edip beğeni ve yorumlarınızla desteklerseniz beni mutlu edersiniz ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın