Tavada Çipura Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Balık sezonu bittiğinde bol bol balık alıp yemeliyiz.

Omega 3 açısından zengin olan bu nimeti göz ardı etmemeliyiz.

Tavada Çipura tarifi için balığımızı önce balıkçılarda ya da evde kendimiz temizliyoruz.

İçini ve dışını güzelce yıkadıktan sonra biraz tuzla süzüp süzgeçten geçirip süzülmesini bekliyoruz.

Açık bir tabağa un ve tuzu koyup karıştırıyoruz (balıkların üzerine tuz koyuyoruz o yüzden biraz tuz koyalım)

Yakaladığımız tüm balıklardan un elde ediyoruz.

Bu sırada yağımızı ısıtıyoruz.

Kızgın yağa un balıklarının her iki tarafını da koyup sıcak salata ile servis ediyoruz.

Tavada çipura hazır.

Yapabilenler için afiyet olsun, yavaşlatın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın