Tavuk Doldurma (Köy Tavuğu)

Tavuk Dolma Tarifi Malzemeler (Köy Tavuğu)

İki tavuk için malzemeler.

  • 6 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

yağda kızartmak;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

kaynayana kadar;

  • onlar 2.5 litre
  • 1 su bardağı humus
  • 1 çay kaşığı tuz

pilav

  • 3 su bardağı kahverengi bulgur
  • 5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Tavuk dolma tarifi (köy tavuğu) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. 2 adet tavuk için 6 adet orta boy çok ince olmayacak şekilde doğrayın, ardından 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  2. Tavuğun içine harcı dolduralım, açık kısımları büyük bir iğne ile dikelim, sıvı yağdan bir bardak çayı tencereye alıp tavukları kızartalım ve kızarmış tavuğu düdüklü tencereye alalım.
  3. Bir su bardağı nohutu ve tavuğu geçecek kadar su koyalım, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatalım ve bir saat kadar pişirelim.
  4. Bir saat sonra haşlanan tavuğu kemiklerinden ayırıp temizleyelim, bir tabağa koyduğumuz soğanları alıp pilavı pişirdikten sonra üzerine tavuk suyu 5 su bardağı su kalırsa 3 su bardağı bulguru ekleyelim. ve pişir.
  5. Suyunu çeken bulgurun üzerine 1 tatlı kaşığı karabiberi dökelim ve ayrı bir tavada 1 çay bardağı sıvı yağı kızdıralım. Yağ çok kızgın olmalı, pilav dökülürken ses çıkaracak ve pilavımız piştiği için yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.

Resimli tavuk dolması tarifi (köyden tavuk)

  • bardak
  • tatlı tarifi
  • doldurulmuş
  • kaşık
  • Defne
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • yağlı yemek tarifleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çin usulü Tavuk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın