Tavuk Dolması Tarifi için,
İlk önce soğanı küp şeklinde doğrayın.
Orta ateşte bir tava koyun ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Yağ kızınca soğanı tavaya ekleyin ve karıştırın.
Kabakların kenarlarından dilimler kesip içlerini ayırın. Kestiğiniz dilimleri küp şeklinde kesin (kabakların içini kullanmamak için)
Soğana 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırın. Doğranmış kabakları soğana ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
4-5 nane yaprağını doğrayın ve kabaklara ekleyin. 8 dk. Yumuşak olana kadar pişirmeye bırakın.
Bu sırada yağlı kağıdı alıp kesme tahtasının üzerine koyun.
Tavuk göğüslerini üstüne koyun ve bir köşeden diğerine ikiye bölün, böylece içlerini doldurabilirsiniz. Kabaklara domates püresini ekleyin ve karıştırın.
Biraz tuz ekleyin ve yapraklarını kesmeden 3-4 nane yaprağı ekleyin.
Yine 2 yemek kaşığı su ekleyin, iyice karıştırın.
Yumurtaların sarısını beyazından ayırmak için iki ayrı kaba kırın.
Yumurta aklarını çırpın ve geniş bir kaseye dökün. Kabakları aşırı ısıtmayın, biraz sert olmalılar, bu yüzden ısıyı kapatın ve tencereyi ocaktan alın.
Kabakları ocaktan aldıktan sonra 10 dakika ısınması için. beklemek.
Parmesan peynirini geniş bir kapta rendeleyin. Fırını 200°C’ye ayarlayın.
Tavuğu ve kabakları fazla doldurmayacak şekilde soteleyin ve açık taraflarını 4-5 kürdan ile kapatın.
Tavuğu önce yumurta beyazına sonra parmesan peynirine bulayın.
Bir fırın tepsisine bir fırın tepsisi koyun ve üzerine tavuk koyun.
20-25 dakika fırında. pişir onu. Sıcak servis yapmak için bir tabakta servis yapın.
İncelemelerimi ve sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın.
Doldurulmuş Tavuk hazır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]