Tavuk Dolması – Tariflerim

Tavuk Dolması Tarifi için,

Tavuk göğüsleri ortadan ikiye kesilir (sandviç ekmeği gibi yuvarlanır).

Kesilen parça yine aynı şekilde ama bu sefer ucuna getirmeden kesilir.

Et doğranır, tuz ve karabiber eklenir.

Üzerine dekoratif bir kaşık, bir çay kaşığı kıyılmış kırmızı biber ve küçük parçalar halinde kaşar peyniri konur. Rulo şeklinde sarılan tavuğun kenarına kürdan ile yapıştırılır.

Kızgın yağda birkaç dakika. ön ve arka kızarmış.

Her bir tavuk parçası yağlı kağıt ve ardından alüminyum folyo ile kaplanır ve 200°C fırında yaklaşık bir saat pişirilir.

Yandan açarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Sıcak servis edilir.

Not: Ben evde malzemelerle doldurdum, yapmak isteyenler damak zevkine göre ıspanak, peynir-maydanoz, brokoli veya tavuk ile doldurabilir 😊

Doldurulmuş Tavuk hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın