Tavuk dürüm

Tavuk sarma tarifi için malzemeler

  • 6 kemiksiz tavuk budu

Mevsim için

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • sarımsak tozu
  • zaatar

iç dolgu

  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 10 mantar
  • tuz
  • karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz

yukarı;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • bir tutam tuz

Tavuk döner tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Kemiksiz tavuk butlarını dövüp püre haline getiriyoruz (bunu kasabınızdan da isteyebilirsiniz).
  2. Marine için hazırladığımız karışıma tavuk etlerini ekleyelim, sosun her yere eşit dağılmasını sağlayalım, üzerini streç filmle kapatıp 2-3 saat dinlendirelim.
  3. İç harcı için önce soğanları kavurmaya başlıyoruz.
  4. Ardından yeşil biber ve kapya biberi ekleyip kavurun.
  5. Mantarları yarım ay şeklinde doğrayın ve közlenmiş biberlere ekleyin.
  6. Baharatları ekleyip biraz kavurduktan sonra maydanozu ekleyip dinlenmeye bırakın.
  7. Marine edilen eti alın, içini doldurun, rulo yapıp tepsiye dizin.
  8. Bütün yufkaları sarıp tepsiye dizdikten sonra ayrı bir kapta salçayı yağ ve su ile açıp biraz tuz ekleyip etin üzerine döküyoruz.
  9. 200 derecede altlı üstlü pişirip afiyetle yiyoruz.

Resimli tavuk sarma tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • Sarma
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Videolu sebzeli köfte tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın