Tavuk sarma, pilav ve et içeren bir ana yemek olan pirincin farklı bir versiyonudur. Salata veya tzatziki’den başka bir şeye ihtiyacınız yok. 🌺🌺🌺.
Tavuğun istediğiniz kısmına göre değişir.
Suyun miktarını ben yazmadım kullandığınız pirince göre değişiyor artık ustanızın elinde.
Öncelikle tavuğunuzu düzgün dağılmaması için haşlayın, pirinciniz için suya ihtiyacınız var.
Küçük soğanları serpip sıvı yağ ve tereyağ ile kızartalım ama kızarmayalım.
Pirinçler kavrulunca ocağı kapatıp domatesi ekleyin (çiğ domates kullanıyorum ben koydum)
Karıştıralım ve kaseme pirinç çamurumuzu koyalım, yeterince tavuk suyu ekleyelim (pirincine göre değişir).
Ardından içine tavukları koyuyoruz.
Daha sonra sos malzemelerini karıştırıp tavuğun üzerine yaydım.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Baharatlar en son pirinç suyunu verdikten sonra eklenecek yoksa pirincimde kalır ve güzel görünmez inanın pişman olmazsınız en iyi yol bu.
Yapanlara afiyet olsun
.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]