Tavuk Erişte (Çin Makarna) Tarifi

Vejetaryen Tavuk (Çin Makarnası) Tarifi, Evde Vejetaryen Tavuk Nasıl Yapılır?

Erişte yapmak için önce yaprakları yıkayıp kurutuyoruz.

Kırmızı biber ile kapya serpin

Havuç ve kabakların dışını temizleyip ince ince doğrayın.

Taze soğan serpiyoruz

Tavuğu julienne’de kestik

sarımsak banyosu

Tavaya sıvı yağı ve 3 diş sarımsağı ekleyin ve yağı sarımsak kokusu geçene kadar iyice ısıtın.

Doğradığımız tavukları kızgın tavaya alıp koyuyoruz.

Tavuğu suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve aromasını veren sarımsağı alıyoruz.

İlk olarak havucu ekleyip 1-2 dakika kavurun.

Ardından kırmızı kapya biberi ve kırmızı biberi ekleyip karıştırıyoruz.

Doğranmış kabakları ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Taze soğan ve konserve mısırı ekleyip hızlıca ilerliyoruz.

2 yemek kaşığı susam, 1 su bardağı soya sosu, karabiber ekleyip ocağın altını kısarak pişirmeye devam edin.

Makarnayı pişmiş makarna gibi 5 dakika pişiriyoruz.

Pişmiş makarnayı süzün, pişmiş tavuk karışımını dökün ve karıştırın.

Tabağa alıp servis yapıyoruz.

Makarna ve sebzeli tavuk eriştesi hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın