tavuklu börek tarifi malzemeleri
krep
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 7-8 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
iç harç için
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 büyük soğan
- 2 orta boy domates
- 2 orta boy parça
- tuz
- karabiber
- zaatar
- acı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
yukarı;
- 1 su bardağı çedar peyniri
Bir kutu tavuklu krep nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp tavamızda pişiriyoruz. Daha sonra bir kaşık tereyağını ekleyip soğanı istediğimiz büyüklükte doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz.
- Soğan ölene kadar ara sıra karıştırın. Soğanları ezdikten sonra doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyip pişirin (şişeden hazırdım). Son olarak istediğimiz ölçüde baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.
- Daha sonra krepimizi yapıyoruz. Tüm un, süt, su ve tuzu kaseye ekleyip karıştırıyoruz, karıştırıyoruz, yumurtayı kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Kızgın tavada güzelce pişiriyoruz. 6 adet incelik pişirmek yeterlidir.
- Bu arada beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını un ve sütü güzelce çırparak pişiriyoruz, gözler yüz yüze gelince tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
- Daha sonra pankeklerin ortasına istenilen miktarda harcı koyup kenarlarından katlayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servisi tavsiye ederim. Afiyet olsun .
fotoğraflı tavuklu börek paketi tarifi
Tavuklu Pancake Paketi ilk olarak Urfa News – Urfa Last Minute’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]