Tavuk geri gözleme

tavuklu börek tarifi malzemeleri

krep

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 7-8 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

iç harç için

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 büyük soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 orta boy parça
  • tuz
  • karabiber
  • zaatar
  • acı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

yukarı;

  • 1 su bardağı çedar peyniri
Bir kutu tavuklu krep nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp tavamızda pişiriyoruz. Daha sonra bir kaşık tereyağını ekleyip soğanı istediğimiz büyüklükte doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz.
  2. Soğan ölene kadar ara sıra karıştırın. Soğanları ezdikten sonra doğranmış biberleri ve domatesleri ekleyip pişirin (şişeden hazırdım). Son olarak istediğimiz ölçüde baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.
  3. Daha sonra krepimizi yapıyoruz. Tüm un, süt, su ve tuzu kaseye ekleyip karıştırıyoruz, karıştırıyoruz, yumurtayı kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Kızgın tavada güzelce pişiriyoruz. 6 adet incelik pişirmek yeterlidir.
  4. Bu arada beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını un ve sütü güzelce çırparak pişiriyoruz, gözler yüz yüze gelince tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Daha sonra pankeklerin ortasına istenilen miktarda harcı koyup kenarlarından katlayıp tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar peynirini ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servisi tavsiye ederim. Afiyet olsun 💕.

fotoğraflı tavuklu börek paketi tarifi

Tavuklu Pancake Paketi ilk olarak Urfa News – Urfa Last Minute’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın