tavuk kiş

tavuk kiş tarifi malzemeleri

hamur için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 2 bardak un

harç için

  • 1 ince doğranmış tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, köri (her biri 1 çay kaşığı)
  • 1 paket hazır krem

yukarı;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu kiş tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tavukları zeytinyağında yüksek ateşte kızartıyoruz, soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Pişen tavuğa baharatları ekleyin ve biraz ısınınca bir kenarda bekletin, kremayı ekleyin ve karıştırın.
  3. Kiş hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
  4. Hamuru bir kek kalıbına yayın, üzerine çatalla delikler açın.
  5. 180 derecede 15 dakika pişirin.
  6. Yarı pişmiş hamuru çıkarın, tavuk ve peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  7. Son olarak kaşar peynirini ekleyip altın sarısı olana kadar fırında bekletin. Afiyet olsun!.

fotoğraflı tavuk kiş tarifi

Piliç Kiş ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın