tavuk kiş tarifi malzemeleri
hamur için
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım kutu kabartma tozu
- 2 bardak un
harç için
- 1 ince doğranmış tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 1 yeşil biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, köri (her biri 1 çay kaşığı)
- 1 paket hazır krem
yukarı;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu kiş tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tavukları zeytinyağında yüksek ateşte kızartıyoruz, soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Pişen tavuğa baharatları ekleyin ve biraz ısınınca bir kenarda bekletin, kremayı ekleyin ve karıştırın.
- Kiş hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağına diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
- Hamuru bir kek kalıbına yayın, üzerine çatalla delikler açın.
- 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Yarı pişmiş hamuru çıkarın, tavuk ve peyniri ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
- Son olarak kaşar peynirini ekleyip altın sarısı olana kadar fırında bekletin. Afiyet olsun!.
fotoğraflı tavuk kiş tarifi
Piliç Kiş ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]