Tavuk Köri (Kipfellette) (Surinam Yemeği)


Tavuk Köri (Keepfelet) (Surinam Yemeği) için Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü (jülyen parçaları)
  • 100 gram süt kreması
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 1 adet sarı kapya biberi
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz

istenmişse

  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri, toz veya rendelenmiş

Tavuk Köri (Kipfellette) (Surinam Yemeği) tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavuk, zeytinyağı, karabiber ve ezilmiş kırmızı biberi karıştırın.
  2. Plastik sargı ile örtün ve buzdolabında bir saat bekletin.
  3. Tavayı ısıtıp tavukları tavaya alın. Hafifçe çevirin ve soğan ve biberleri ekleyin.
  4. Tavuklar altın sarısı olana kadar orta ateşte pişirin.
  5. Karıştırın ve pişirin.
  6. Tavuklar pişince krema, köri ve tuzu ekleyip karıştırın.
  7. 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  8. Dilerseniz ezilmiş veya rendelenmiş Parmesan peyniri ekleyin ve karıştırın.

Resimli tavuk köri (Keepfelet) (Surinam yemeği) tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

domates çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın