Tek kapta kremalı tavuklu makarna tarifi için malzemeler
- 250 gram makarna (yarım paket)
- 250-300 gr tavuk göğsü (1 adet)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 mantar
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 ml krema (bir şişe)
- 500 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- yeşil soğan
Kremalı tavuk tarifi ile bir kase makarna nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Tavada yağı kızdırın ve tavukları kavurmaya başlayın.
- Tavuklar pembeleşince soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Mantarları ekleyip biraz daha kavurun.
- Ardından makarnayı ekleyin.
- Krema, su ve baharatları ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın ve kapağını kapatın.
- Makarna al dente olana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
- Kapağını açıp karıştırabilirsiniz.
- Son olarak kaşar peynirini ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.
Resimli Kremalı Tavuklu One Pot Makarna Tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]