Selamun aleyküm hanımlar Anep yöresinden tarifler ile karşınızdayım. O kadar etkili ki denemeye değer. Eşim yiyor ve çok beğeniyor.
Lafı fazla uzatmadan tavuklu fasulye tarifime geçelim;
Etli veya tavuklu hanımeli yapabilirsiniz. Eşim eti sevmiyor, ben tavuklu yaptım. Seçim senin.
Öncelikle orta boy bir tava alalım hanımlar. O halde kestiğiniz minik civcivleri tahtaya koyup bol su ile yıkayalım.
Anne yıkamayı bitirince ocaktan alıp yakalım. Tavukların kokması için tuz ekleyelim. Su kaynayana kadar kaynamaya bırakın.
Kavurduktan sonra iki soğanı doğrayalım ve tencereye çok az koyalım. Biraz daha sıvı yağ ekleyelim.
Ardından soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber ekleyin.
Ardından bir kaşık salçayı ekledikten sonra bolca karıştıralım, dibe yapışmamasına dikkat edelim hanımlar.
O halde fasulyeleri akşamdan ıslatalım, sabah kalkıp tencerede veya ocakta pişirelim hanımlar. Yoksa sertleşmeye başlar başlamaz bu çok önemli o yüzden pişirip buzdolabına koydum, çıkardım.
Ardından iki kase haşlanmış fasulyeyi tenceremize ekleyelim. O halde fasulyelerin üzerindeki suyu iki parmağımızla hareket ettirelim, hareket ederken dikkat edelim ona göre verelim.
Eşek hanımlar ocağımızın altını açıp kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. On dakika bekleyin, zemini kapatın.
Bundan sonra yemeğimiz hazır, bu kullanışlı ve basit yemeği denememek mümkün mü bilmiyorum. Eşimle mutlaka ayda bir yiyoruz, seviyoruz, sizin de yiyeceğinize inanıyorum. Başka bir tabakta denemelisin.
Deneyecek olanlara bol şans 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]