Tavuk Oruk Kebap Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Tavuk Oruk Kebap tarifi için önce aldığımız tavuğu irili ufaklı parçalara ayırıyoruz. Bir mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırın, bir kaseye aktarın

1 adet soğan ve sarımsağı alıp tavuğun üzerine koyun.

Tavuğun üzerine 1 su bardağı iyi bulgur çayı, 1 su bardağı kuru ekmek koyuyoruz

Bir çorba kaşığı karabiber, kırmızı biber ve kimyon ekleyin.

3 yemek kaşığı su ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında yarım saat bekletin ve tekrar katlayın.

Mandalina parçalarını alıp önce elimizle İzmir köftesi şeklini veriyoruz. Daha sonra elimizle tahta şişleri koyuyoruz. Tahta şişlerin dibinden biraz kırıyoruz

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtıyoruz ve orukları önünü arkasını kızartıyoruz.

sıcak servis yapıyoruz

Tavuk oruk kebabı hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın