Tavuk pilav


Tavuk ve pilav tarifi malzemeleri

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı sıcak su
  • tuz

Tavuklu pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tavuğun üzerine bir parmak kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  2. Haşlanmış tavukları küçük parçalar halinde kesin.
  3. Pirinç pişiricimize sıvı yağı ekleyelim.
  4. Nohut ve pirinci ekleyip biraz kavuralım.
  5. Üzerine ayırdığımız tavukları koyalım.
  6. Sıcak su dökelim.
  7. Tuzunu da atalım ve kaşıkla karıştırarak pişmeye bırakalım.
  8. Kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim.

tavuk ve pirinç pilavı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

tam boy pirinç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın