tavuk sarma tarifi malzemeleri
- 500 gr tavuk göğsü
- Birkaç lavaş ekmeği
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı sıvı yağ (yarısını ve yarısını kullanın)
- kırmızı toz biber, karabiber, tuz
- kızarmış patates
- Domates
- marul
- İsteğe göre çeşitli soslar kullanabilirsiniz.
Tavuk sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tavuğu küçük küpler halinde kesin, yağın yarısını tavaya ekleyin ve tavuğun suyu çıkana kadar pişirin.
- Ardından tavukları bir kevgir yardımıyla çıkarın.
- Kalan yağı tavaya alıp iyice ısıtıyoruz, tavukları, baharatları ve biraz kaynar suyu ekleyip biraz pişiriyoruz.
- Önce lavaş ekmeğini sosa batırıp tavuk, domates, ince kıyılmış marul, patates kızartması, doğranmış soğan ile sarıp kırmızı toz biberle ovun.
- Lavaş ekmeği veya sandviç ekmeği ile yapabilirsiniz. Bu tarifin videosunu anlatmak için dikerseniz Instagram hesabıma göz atabilirsiniz.
Tavuk sarma tarifi
Tavuk sarma ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]