Tavuk, Sebze ve Mantar – En Sevdiğim Yemekler

En lezzetli ve besleyici et yemeğini yapıyoruz.

Fırında tavuk ve mantar yapmak için önce tavuğu küp küp doğruyoruz.

Kabak koyuyoruz.

havuç koyuyoruz.

Kaşar peyniri koyuyoruz.

Fırını biraz ısıtarak yağlıyoruz.

Tavukları bir kaseye alıp kremalı mantar çorbasıyla karıştırıyoruz.

Konserve mantar almadıysak tek tek kağıt havluyla kurulayıp ince dilimler halinde kesiyoruz.

1-2 dakika sıcak limon suyunda kaynatın.

Konserve mantar aldığımızda suyunu süzüp güzelce serpiyoruz.

Tavukları koyup karıştırıyoruz.

Isıtılmayan bir fırın tepsisine biraz sıvı yağ koyuyoruz, tavuğu döküyoruz.

Üzerine önce rendelenmiş kabakları ardından ince rendelenmiş havuçları döküyoruz.

Suyu bir kaba alıp tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.

Bu sosu tavuğun üzerine dökün ve fırına verin.

Sebzeleri suları eriyene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarın, rendelenmiş kaşar serpin ve kaşar eriyene kadar pişirin.

Dilediğimiz kadar dereotu serperek sıcak servis yapıyoruz.

Daha fazlasını yapmak istiyorsanız, bu boyutu ikiye katlayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın