tavuk sote tarifi,
Tavuklara yer yapacağımız tencereye sıvı yağı döküp küp küp doğradığımız soğanı ekleyip soğan pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kızaran soğanların üzerine küp şeklinde doğradığımız tavuk etlerini ekliyoruz.
Tencerenin kapağı kapalıyken kısık ateşte tavuk suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra yeşil biberi yıkayıp küçük küçük doğrayıp tavukları ilave ediyoruz.
Bir süre pişirdikten sonra sarımsağı küçük parçalara ayırıp tavuğa ekliyoruz.
Suyunu almış tavukların üzerine domates kabuklarını koyup kurutup küçük küçük doğrayalım.
Ardından domatesi tuz, karabiber ve kimyonla birlikte atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık 15 dk. piştikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]