15 dak.
Hazırlama Süresi
Tavuk sote domates, taze biber ve baharatlar ile harika bir lezzet. Bugün sizlerle paylaşacağım kolay tavuk sote tarifi çok pratik bir tarif. Özellikle besleyici ve çabuk hazırlanabilen bir tarif aradığınız zamanlarda kurtarıcınız olacak.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet taze biber
- 1 adet olgun domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (opsiyonel)
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Püf Noktası
Domatesleriniz bol sulu ve lezzetli mevsim domatesi ise domates salçasını kullanmayabilirsiniz.
Tavuk Sote Tarifi
1. Tavuk parçalarını kuşbaşı şeklinde doğrayın.
2. Soteyi hazırlayacağınız tavaya zeytinyağını koyup, yağı yüksek ateşte biraz ısıtın.
3. Tavuk parçalarını tavaya alın ve sotelemeye başlayın.
4. Tavuklar suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun.
5. Soğanları, biberleri ve sarımsakları doğrayıp, tavuklara ekleyin.
6. Bir kaç dakika kavurduktan sonra küp küp doğradığınız domatesi tavaya ilave edin.
7. Domates suyunu çektikten sonra salçayı ve ardından baharatları da tavaya ilave edin.
8. Son olarak baharatları ekleyin, karıştırın. Sebzeler ve tavuk iyice pişip yemek kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun.
Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]