Merhaba arkadaşlar.
Chicken Noodles Arpa Noodle Rice tarifi için önce soğan ve biberi doğrayalım.
Bir tavaya sıvı yağı alıp ocağa alalım, yüksek ateşte şehriyeleri rengi dönene kadar kavuralım. Soğanları ilave edelim, tencerenin altını en alt konuma alıp hızlıca devam edelim. Biber ekleyin ve karıştırın. Ardından sosumuzu ekliyoruz. Biberleri çok ezmeden karıştırmaya devam edelim ve domates kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından daha önce pişirdiğimiz bezelyeleri ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve karıştırın.
Bu pirincin ana malzemesi tavuk suyudur. Ancak bulyonu onaylı bir yerde kullanabilirsiniz.
Pirinci karıştırıp kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını çok sık açıp pilavı karıştırmayın yegenlerim. Aksi takdirde pirinç buharı kaçacak ve pirinç lapa gibi bir hal alıp lezzetini kaybedecektir.
Bakalım erişteler suyu bittikten sonra pişiyor mu, gerekirse sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Pirinç pişmişse tencerenin kenarını temiz bir bezle örtün ve kapağını kapatın. 15-20 dakika dinlendirdikten sonra iyice karıştırarak pilavı servise hazır hale getirebilirsiniz.
Tecrübelerinizi anlatırsanız gerçekten çok sevinirim. Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]