Tavuk ve Beşamel Sos Tarifi – Tariflerim

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi için,

Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz.

Su kaynayınca domatesi, tuzu ve kekiği ekleyip 1 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Tavuklar haşlanırken patateslerin kabuklarını soyup çok ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin.

Biber, karabiber ve tuzu atıp kredimde sabitliyoruz.

Borcamımı fırına koyup 10 dakika pişirin, pişiriyoruz.

Fırından alıp pişen tavukları patateslerin üzerini geçecek şekilde döküyoruz.

Beşamel sosun hazırlanışı:

Küçük bir tavada tereyağını eritin.

Tozunu koyup kurutuyoruz.

Aroması çıkınca karışıma sütü ekleyin.

Kıvam almaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyin.

Sıra pudingi karıştırmaya gelince sosumuz hazır.

Daha sonra üzerine beşamel sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Tepsimizi alıp üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kaşar peyniri eriyene ve biraz kızarana kadar fırına veriyoruz.

Beşamel Soslu Tavuk hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın