Tavuk ve Cheddar Sos Tarifi – Tariflerim

Bütün tavuk yemekleri kurtarıcıdır. Onlar da afiyetle yenirler, tavuğu hafif olduğu için severler. Tarifimiz soslu kızarmış tavuk. Yanında salata, pilav ve patates kızartması ile lezzetli yemekler.

Dilerseniz Kızartma aşamasını fırına sıvı yağ sürerek de yapabilirsiniz. Ama tavada yapmanızı tavsiye ederim.

Bu Tavuk Dilimleri ve Cheddar Sos Tarifi gibi kemiksiz tavuk budu yapın

Yağı tavaya koyun. Tavuk parçalarını sıcak yağa koyun, tuz serpin. Tavuğu emmek için pişirirken üzerine tuz koyun. Biraz su bırakır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kalan yağda iki tarafını da tavada kızarma olacak şekilde kızartın. Patatesleri bir fırın tepsisine yerleştirin.

Sos için: Kalan yağı tavaya dökün ve 2 yemek kaşığı bırakın. Kızarmış tavuğun lezzeti sosun içinde devam etsin.Domates-biber salçası karışımı, 2 diş kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, domates sosu, 1 yemek kaşığı şeker ekleyin. Biraz yemek yapmak. Kızarmış tavuk dilimlerinin üzerine bir veya iki yemek kaşığı koyun ve yayın. . 180 derecelik fırında peynir eriyene kadar bir dilim kaşar peyniri pişirin.

Cheddar Soslu Tavuk servise hazır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın