Tavuk ve Mantar Graten – En Sevdiğim Yemekler

Tavuklu Mantarlı Graten tarifi için öncelikle tavuğu küp şeklinde doğrayıp bir tencereye koyalım. Yağı ekleyip 5-6 dakika pişirin.

Doğradığımız mantarları ekleyip pişirmeye devam edelim. Mantarlar yumuşayıp suyunu çektikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. O zaman ocağı kapat

Beşamel için bir tavaya tereyağını koyup unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyin

Tuz, karabiber ve biraz hindistan cevizi ekleyip karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocağı kapatın

Kredime tavuklu mantar sote koyalım

Beşameli de dökelim karıştıralım

Üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar koyup 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Muhteşem Tavuk ve Mantar Graten hazır!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın