Tavuk ve Mantar Sote Tarifi için,
Tavuk budu alırken eti küçük parçalara ayıralım.
Mantarları yıkayıp çok küçük olmayacak şekilde (ben saplarını da kullandım) jülyen serpelim, 1/2 ay şeklinde soğan, domates ve sarımsağı küçük küpler halinde serpelim ve malzemelerimizi hazırlayalım.
Not: İsterseniz yeşil biber veya kapya biber kullanabilirsiniz evde yemek yaparken biber yoktu, akşam yemeğinde kullanmadığım için listeye eklemedim.
Doğranmış mantarları bir tencereye alıp suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince sıvı yağı ilave edin ve soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun.
Biber kullanacaksanız ince ince doğrayın ve soğanlarla birlikte kavurun.
Ardından domatesi, sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırın, karıştırın ve tavukları ekleyip pişmeye bırakın.
Tavuklar pişince baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Tavuk ve Mantar Sote hazır.
Deneyenler şimdiden afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]