Beşamel Soslu Tavuk Güveç Kebabı Tarifi, Beşamel Soslu Tavuk Güveç Kebabı Nasıl Yapılır?
Tavuk çorbası için önce tavuğumuzu küp şeklinde doğrayalım ve kızgın tavada suyu çıkana kadar pişirelim daha sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.
Biraz daha sıvı yağ ekleyip pişirmeye devam edelim.
Doğranmış soğanlarımızı kavuralım, biraz sarımsak ekleyip biraz garnitür ekleyelim.
Salçayı ilave edelim, süsleri fazla kırmadan hafifçe karıştıralım ve suyu ekleyelim. Baharatları ekleyelim, son olarak salçayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Beşamel sos için unu ve tereyağını rengini değiştirmeden ısıtıp sütü “Sütü sıvıya koydum” ekleyip son olarak tuz ve hindistan cevizini ekleyelim.
Tavuklu karışımımızı küçük tencerelere alıp üzerine beşamel sos, rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biberi dökelim.
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]