Tavukla pişirilmiş lezzetli pilav

Tavuk tarifi ile pişirilmiş lezzetli bir pilav için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kıyılmış yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 tavuk budu

Nefis tavuklu pilav tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tuzlanmış, derisi yüzülmüş bageti 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile bir tencereye koyun.
  2. Kapağı kapalı olarak 30 dakika su eklemeden pişirin.
  3. Üzerine 12 çay bardağı su dökün ve tekrar kapağı kapalı olarak su buharlaşana kadar pişirin. Bu şekilde yumuşacık oluyor.
  4. Pişen tavuğu kısa bir süre bir tabağa alın ve tavuğu pişirdiğiniz tencereye yağı geri döndürmeden yeşil soğanları ilave edin.
  5. Pirinci ekleyin ve karıştırın.
  6. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  7. Üzerine tavuğu koyun, üzerine iki bardak kaynar su dökün ve kapağını kapatın.
  8. Suyunu çekene kadar pişirin. Kapatın ve dinlenin. Afiyet olsun.

Resimli tavuk tarifi ile pişmiş lezzetli pirinç

  • börek tarifi
  • ile birlikte
  • Lezzetli
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pişmiş
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Waffle makinesinde kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın