Tavuklu Patates Yemeği (bir tencerede)

Tavuk ve Patates Tarifi Malzemeler (bir tencerede)

  • 250 gr tavuk küpü
  • 3 patates
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yığılmış domates salçası
  • göz tuzu
  • El Ayn suyu
  • 1 yemek kaşığı sebze baharatı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Tavuklu patates yemeği tarifi (kasede) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağı ekleyip kavuralım, tavuğu ilave edelim, ağzını kapatıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kızartalım, ardından salçayı ilave edelim.
  3. İki veya üç kez karıştırdıktan sonra bitkisel baharatları ve tuzu ekleyin.
  4. Patatesleri istediğiniz büyüklükte kesin, tencereye koyun ve birkaç kez karıştırın.
  5. Üzerine sıcak suyu ekleyip kontrollü bir şekilde orta ateşte pişirelim. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekledim ama patatesten patatese değiştiği için kontrollü bir şekilde ekleyebilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimli Tavuklu Patates Yemeği (tencerede) tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Kasede
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

tavuk köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın