Tavuklu Patates Yemeği Tarifi – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

Bugün hazırlayacağımız pratik tavuklu patates yemeği tarifi için arzunuza göre göğüs veya but eti kullanabilirsiniz. Ben elimde hangisi varsa onu kullanıyorum. Göğüs eti bildiğiniz gibi yağsız oluyor, but ise daha yağlı olduğu için lezzeti de farklı. Siz damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gram tavuk eti
  • 3 adet patates
  • 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi

1. İlk olarak tavuk ve patatesleri doğrayın.

2. Ardından soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın.

3. Daha sonra tencereye sıvı yağı dökün ve ısıtın.

4. Soğanları tencereye alın ve karıştırarak kokusu çıkana dek kavurun.

5. Ardından tavuk etini tencereye alın suyunu salıp çekene kadar karıştırın ve kavurun.

6. Sonra patatesleri ilave edin. Patatesleri ezmeden karıştırmaya devam edin.

7. İnce ince doğradığınız sarımsağı ekleyin.

8. Tenceredeki tüm malzemeleri arada karıştırarak orta ateşte 3 – 4 dakika kavurun.

9. Daha sonra salçaları da ekleyin ve salçaların kokusu çıkana dek 2 – 3 dakika daha kavurun.

10. Son olarak sıcak suyu ekleyin. Su miktarı yemeğin üstüne çıkacak kadar olmalı.

11. Yemeğe tuzunu ilave edin. Ardından kaynayana dek orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

12. Pişirme sırasında arada suyunu kontrol edin. Eğer suyu çok azalırsa sıcak su ilave edin. Bu arada patateslerin dağılmamasına da özen gösterin.

13. Patatesler piştiğinde yemeği ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

14. Arzunuza göre üzerine tane kara biber öğüterek lezzetini arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Patates Yemeği Yanına Ne Gider?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın