tavuklu pide

Tavuklu pide tarifi için malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2 bardak un
  • 1 sanal paket
  • Yarım çay kaşığı tuz

iç harç için

  • 1 kutu tavuk göğsü
  • 2 yeşil biber
  • 3 domates
  • 1 baş sarımsak (azaltabilirsiniz)
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 yemek kaşığı biber salçası)
  • Sebze yağı
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • kimyon (isteğe bağlı)

Tavuklu pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle hamur için bir kaba süt, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
  2. Unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  3. Hamuru ılık bir odaya alıp biraz dinlendirelim.
  4. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım.
  5. Tüm dolgu malzemelerini küçük küpler halinde kesin. Tavuk göğüslerini dilimledikten sonra geniş bir tencereye veya tavaya alın ve sıvı yağda suyunu bırakana kadar pişirin.
  6. Üzerine sarımsak, soğan ve biberi koyup biraz daha pişirin.
  7. Üzerine domatesleri, baharatları ve salçayı koyun, karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  8. Hamurumuzu ikiye bölmek isterseniz iç harcı ikiye bölüp iki tepsi pide çıkarabilirsiniz.
  9. Hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve yaklaşık bir parmak kalınlığında açın.
  10. Yağlanmış tepsiye dizin.
  11. Kenarları içe doğru bükebilirsiniz.
  12. Kenarlarını bükerseniz yumurta veya başka bir şey kullanmanıza gerek kalmaz.
  13. İç harcı yağını kullanabilirsiniz, ben bükmedim.
  14. Daha sonra açtığımız hamurun üzerine iç harcı koyup tepsiye dizip dağıtıyoruz.
  15. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Yoğurtlu çorbalar salata iyi gider, yanında ıspanak ve çoban salatası hazırladım, deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Resimli tavuklu pide tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • İstekler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Sırasında
  • Gıda

sonraki haber:

Yağ emmeyen peynirli etli börek (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın