Tavuklu pilav

tavuklu pilav tarifi malzemeleri

  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • acı biber
  • tuz

Tavuklu pilav tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tavuk göğüslerini birkaç parçaya bölün, bir tencereye veya derin bir tavaya alın, biraz tuz ekleyin ve sulanmaya başlayınca kapağını kapatın, ara ara karıştırarak suyunu azaltın, bir taşım kaynatın. su bardağı
  2. Göğsün pişmesini beklerken pirince geçiyorum, pirinci yıkıyorum, tavaya biraz yağ koyuyorum, pirinci kızartıyorum ve iyice kavrulduktan sonra döşünden bir çay bardağı su ekliyorum.
  3. Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip tuzunu atıp kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamasını bekliyorum.
  4. Tavuk göğsü suyunu çekiyorsa didikleyip bol yağ ve pul biber ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kapatabilirsiniz.
  5. Eğer pilavda mayalanmışsa bir köşeye alıp 5 dakika dinlendirin. Tavuk göğüslerini derin bir tabağa alıp üzerine pilavı güzelce yaydıktan sonra başka bir servis tabağına çeviriyoruz. Afiyet olsun.

resimli tavuklu pilav tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • pilav
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Gençlik İksiri, Lezzet Deposu (Evli Kemik Suyu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın