Tavuklu Pot Kebap Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Öncelikle söylemek isterim ki bahçeden aldığım patlıcanlar küçük geldiği için yarım tavuk göğsü çok fazla olduğu için kullandım.

Kullanacağınız patlıcanlar iri ise 1 adet yeterli olacaktır.

Tavuklu Köfte tarifi için öncelikle patlıcanın içini oyarak yıkayalım, alacalı gibi kurutalım, bol kızgın yağa atıp fırın kabına koyalım.

Soğanı ve biberi küçük parçalar halinde kesin.

Etleri ufak ufak doğrayıp tavaya alalım, suyunu salıp emmeye başlayınca sıvı yağı dökelim ve pişirmeye devam edelim.

Kestiğimiz malzemeleri alıp yumuşayana kadar pişirelim.

Son olarak içine baharatları ve tuzu ekleyip birkaç kez karıştıralım ve ardından ocağı kapatalım.

Patlıcanları tepsiye kaşıkla dolduralım ve fırın tepsisine koyalım.

İşler bitene kadar aynısını yapalım.

Dilerseniz patlıcanın üzerine domates ve biber ekleyerek pişirebilirsiniz.

Domates salçasını sıcak suda açıp fırın kabına dökelim.

Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve çıkarın.

Pilav ve salatada yiyebilirsiniz.

Tavuklu Kebap hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın