Taze Fasulye Tarifi, Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
Bahar mevsiminde yeni baklalar Nisan ayında piyasada yerini almaya başladı. Bilenler bu yemeği çok severler ve mevsimi geldiğinde pişirirler. Ama hiç denememiş olanlar için basit ve lezzetli bir tarif paylaşıyorum.
Sağlık için çok faydalı sebzelerdir. Tarife birebir uyulduğu zaman aynı nefis lezzeti hazırlayabilirsiniz.
Fasulye vitamin ve protein açısından zengindir ve kalp sağlığı için çok faydalıdır. Depresyon ve uykusuzluktan muzdarip olmak iyidir. Hamileler için en iyi besindir.
Genellikle dereotu, yoğurt ve sarımsak ile servis edilir.
Fasulyeyi zeytinyağlı taze yemek pişirmek için önce fasulye gibi iri fasulyelerin uçlarını yıkayalım. O halde iyice yıkayalım. 1 litre tencerede kaynatılır. Su, tuz, şeker, un ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Fasulyeleri ince ince doğrayın. Kestiğimiz her şeyi hazırladığımız karışımın içine atalım. Bu şekilde havanın kararmasını önlemiş oluyoruz.
Bütün fasulyeleri doğrayıp suya koyalım. O halde fasulyeleri suyla birlikte ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yarım saat pişirelim. Fasulyeler yumuşak olduğunda en iyisidir.
Bu arada bir soğanı yemesi için doğrayalım ve tencereye koyalım. Sıvı yağı ekleyip güzelce kavuralım. Domates salçasını ekleyin ve 1-2 tur karıştırın. Pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Haşlanmış fasulyeleri ister süzgeçten ister süzgeçten geçirelim ve soğanlara ekleyelim. Beş dakika kurumasını bekleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı kaynar su ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirelim.
Servis etmek için yoğurda sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
Zeytinyağı ile pişirilen fırın tepsisini biraz soğumaya bırakalım. Ardından servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Yağı tavada eritelim. Kırmızı biber veya kırmızı biber ekleyin. Ocağı kapatın ve yoğurdu dökün.
İnce kıyılmış dereotu serpin.
Zeytinyağlı Bakla Yemeği servise hazır. Deneyecek olanlara bol şans.
Yeni Bakla Tarifleri Yapmak İçin Resimler:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]