Taze Fasulye Tarifi (Taze Soğanlı, Havuçlu)

Taze baharatlı fasulye pişiriyoruz

Havuçların kabuklarını yıkayıp jülyen şeklinde kesiyoruz

Büyük fasulyeleri yıkayın, uçlarını kesin ve 2-3 parçaya bölün.

Bir tencereye zeytinyağını alıp jülyen doğranmış havucu iki küp şekerle alıp kavurmaya başlıyoruz.

Havuç 1-2 dk. hızlıca iri fasulyeleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.

Bu arada, taze soğan ve sarımsak serpin

Fasulyeye taze soğan ve sarımsağı ekleyin ve karıştırın.

1 limonu sıkın, bir tatlı kaşığı unu ekleyip karıştırın, baklaların üzerine bu karışımı dökün.

2 su bardağı su ekleyin

Pişirme kağıdını ıslatıp buruşturun ve baklaların üzerine dizin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Sırayla pişiriyoruz, baklanın cinsine göre pişme süresi değişebiliyor.

Tavada soğuyunca bir tabağa alıp ince kıyılmış dereotu ekliyoruz.

Havuç ve taze soğan ile taze bakla yemeği hazır.

Afiyet olsun 😋.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın