Tencere yemeği diye bir konseptimiz var. Et ve kıyma birbirine benzeyen lezzetli ve sağlıklı yemeklerdir.
Yeşil fasulye yazın en çok tüketilen gıdalarından biridir. Lif miktarı nedeniyle kolesterolü ve tansiyonu düşürür. Şeker hastaları için faydalıdır. Tüm dünyada ve ülkemizde kullanılmaktadır. Zeytinyağlı soğuk yemeği, sıcak yaz günlerinin favorisi. Sebzelerle birlikte pişirilen çeşitler genellikle sofralarda yer alır. Öyle ki kızartmadan çorbaya birçok şekilde pişirilirler.
Kıymalı yeşil fasulye, sıcak yenen en güzel yemektir. Gelelim tarifine..
Bir tencerede veya düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Düdüklü tencereyi seviyorum.
Kıymalı Taze Fasulye için önce yeşil fasulyeyi seçiyoruz. Sapları varsa başlarında ve kılçıklarında yıkıyoruz. Uzun olanları ortadan ikiye kesiyoruz. Biraz su yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz.
şeyler yapıyoruz. Soğanı küpler halinde kesin ve hafifçe yağla ovalayın. Kıymanın üzerine acı biberi ekleyin, kıyma suyunu çekene ve kızarana kadar pişirin. Rendelenmiş domatesleri ekleyin, domates suyunu sıkın ve macun kıvamına gelene kadar pişirin. Domatesleriniz değiştiyse, biraz daha salça ekleyin. tuz atıyoruz.
Yeşil fasulye ekleyin ve bir bardak su ekleyin. Bazen karıştıran fasulyelerden kaçının. Kendi suyunu serbest bırakır. Üzerine su döküp düdüklü tencerede yüzeye çıkmadan 25 dakika pişiriyoruz. Normal bir tencerede yaparsanız yeterince su döküp fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]