Taze fasulyeli pilav tarifi malzemeleri
- 200 gram yeşil fasulye
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 soğan
- 1 domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sebze yağı
- tuz biber
- 1.5-2 su bardağı sıcak su
Taze fasulyeli pilav tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Fasulyeleri fotoğraftaki gibi yıkayıp doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı alıp fasulyeleri ekleyip 10-15 dakika kavurun.
- Doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinç, küçük küpler halinde doğranmış domates, ince doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Pirincin ortasına sıcak su ekleyip bir yemek kaşığı tereyağını koyup kapağını kapatın.
- Önce yüksek ateşte, kaynattıktan sonra, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Dinlenip hizmet ediyoruz .
Taze fasulyeli pilav tarifi
Taze Fasulye Pilavı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]