Taze fasulyeli pilav

Taze fasulyeli pilav tarifi malzemeleri

  • 200 gram yeşil fasulye
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sebze yağı
  • tuz biber
  • 1.5-2 su bardağı sıcak su
Taze fasulyeli pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Fasulyeleri fotoğraftaki gibi yıkayıp doğrayın.
  2. Tavaya sıvı yağı alıp fasulyeleri ekleyip 10-15 dakika kavurun.
  3. Doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç, küçük küpler halinde doğranmış domates, ince doğranmış sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Pirincin ortasına sıcak su ekleyip bir yemek kaşığı tereyağını koyup kapağını kapatın.
  6. Önce yüksek ateşte, kaynattıktan sonra, suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Dinlenip hizmet ediyoruz 🤗.

Taze fasulyeli pilav tarifi

Taze Fasulye Pilavı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın