Taze İncir Reçeli – Tatlılarım

Taze incir reçeli sevenleri buraya alalım, çok lezzetli, bence bu reçeli kışın yapmalıyız.

Zamanı gelince bol bol yiyip kışa hazırlık için reçel yapıp mahzene koyarız.

Yeni İncir Reçeli Tarifi için,

2 kg inciri zarar vermeden yıkayın.

Şekeri büyük bir tencereye dökün.

İncirleri koyalım ve üç bardak su döküp kaynatalım. Burada isterseniz dört bardak su ekleyin, ekmeğinizi ıslatmak için biraz daha su ekleyin.

Kaynamaya başlayınca altını biraz azaltalım ve ara sıra orta ateşte çok kırmadan karıştıralım, dikkatli olun bazen taşabilir.

Bir saat kaynattıktan sonra yarım limonun suyunu dökün ve tekrar kaynamaya bırakın.

Meyve suyu bir inç azalacak ve incirlerin rengi mor olacaktır. Çok sıvı olabilir, soğuyunca koyulaşır.

Reçelimiz kaynadıktan sonra altını kapatın.

Sıcak kavanozları dolduralım ve üzerlerini yeni beyaz bir kapakla kapatalım ve kendi kendilerine soğumaya bırakalım. Öyleyse bodruma koyalım.

Taze İncir Reçeli hazır.

Ağzınla yemeni dilerim inşaAllah.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın